Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /customers/3/6/f/karinschneekloth.dk/httpd.www/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 12 Warning: Declaration of mysiteDescriptionWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/3/6/f/karinschneekloth.dk/httpd.www/wp-content/themes/method/lib/classes/menu-walker.php on line 0 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /customers/3/6/f/karinschneekloth.dk/httpd.www/wp-content/themes/method/lib/classes/menu-walker.php on line 0 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /customers/3/6/f/karinschneekloth.dk/httpd.www/wp-content/themes/method/lib/classes/menu-walker.php on line 0 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/3/6/f/karinschneekloth.dk/httpd.www/wp-content/themes/method/lib/classes/menu-walker.php on line 0 Warning: Declaration of mysiteResponsiveMenuWalker::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /customers/3/6/f/karinschneekloth.dk/httpd.www/wp-content/themes/method/lib/classes/menu-walker.php on line 0 Karin Schneekloth - psykoterapi - angst - selvværd - depression - jeg hjælper dig videre | Karin Schneekloth

Psykoterapi

I terapien taler vi om de følelser og tanker, du har om dig selv, dine omgivelser og medmennesker, og vi undersøger, hvordan du kan ændre de mønstre, der har en negativ påvirkning på dit humør, din energi og din trivsel.

Psykoterapi er en samtaleform, der hjælper dig med at få indsigt i og forståelse for dine tanker og handlemønstre. I terapien taler vi om de følelser og tanker, du har om dig selv, dine omgivelser og medmennesker, og vi undersøger, hvordan du kan ændre de mønstre, der har en negativ påvirkning på dit humør, din energi og din trivsel.

Følelser styrer tanker

Jeg læner mig op af den Emotions-Fokuserede Terapi (EFT), en retning inden for den oplevelsesorienterede psykoterapi, hvor vi arbejder med følelser som et indre navigationssystem.

Vores følelser styrer vores tanker og vores vurdering af, om noget er vigtigt, godt eller farligt – og de fortæller os, hvordan vi skal handle og håndtere en given situation.

Vores følelser gør os i stand til at kende vores behov. Men vi kan også have lært at holde vores følelser tilbage, eller vi kan have tillært os mønstre, hvor vi bytter nogle følelser ud med nogle andre, som så bliver de styrende for vores adfærd. Det sker, når følelser gør ondt og er svære at rumme. Og det sker fordi, vi ønsker at beskytte os selv, og vi ønsker at bevare vores ‘rolle’ i de relationer og fællesskaber, vi indgår.

Frygten for forandring og for at virke ‘forkert’ kan være en stærk men uhensigtsmæssig drivkraft, der kan fastholde os mennesker i en uønsket tilstand.

Der kan også være særlig turbulente episoder i vores liv, hvor vi har brug for at etablere ro og derfor beskytter os selv ved ikke at lade vores følelser styre vores handlinger. Og i perioder kan denne beskyttelses-mekanisme virke efter hensigten – nemlig som en hjælp til at håndtere de svære udfordringer, vi mødes med på vores vej.

Men, når vi gennem længere tid holder vores følelser tilbage og ‘lægger låg’ på os selv, kan det på sigt føre til følelsesmæssige tilstande som lavt selvværd, angst, skam og depression. Det er kritiske tilstande, der opstår gradvist over tid, og hvor den uhensigtsmæssige adfærd er blevet en vane. Din personlige beskyttelses-mekanisme har med andre ord fået lov til at udvikle sig til din personlige nedbrydnings-mekanisme, der forhindrer dig i at indtage og leve livet frit.

Fordi et uhensigtsmæssigt følelsesmønster skabes, rodfæstet og bliver styrende for din adfærd over længere tid, kan det være svært selv at kunne identificere det og lave om på det. Her kan samtaleterapi hjælpe dig.

Som psykoterapeut tilbyder jeg samtaleterapi, hvor målet er, at finde frem til de følelser, du bruger for at beskytte dig selv, men som faktisk gør det modsatte – og vi taler om de værktøjer, du kan bruge for at ændre din trivsel.

Du kan her læse mere om de symptomer, jeg har særlig erfaring med.